Forrige tirsdag hadde jeg barseltreff her hos oss, og tre skjønne mammaer med tre enda skjønnere babyer kom på besøk. Jeg serverte først quiche med parmesan og grønn salat, deretter disse deilige myke sjokoladecookiesene (noen som forresten reagerer på at det blir dobbeltflertall -cookies-ene?) som faktisk er ganske sunne. Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra en dansk bok kalt Kager og Småkager, men gjort en del om på den etter flere runder med prøving og feiling.
Her er min oppskrift:
125 g usaltet smør, romtemperert
100 g rørsukker/demarasukker evt. vanlig sukker
2 egg, pisket sammen med gaffel
1 ts bakepulver
75 g Fibra mel, kan også bruke vanlig hvetemel
1 ts vanilje extract
3 dl havregryn, pluss minus
150 g mørk sjokolade, minst 50 %, grovt hakket
Fremgangsmåten er egentlig ikke så veldig nøye, selv om den er det i den opprinnelige oppskriften. Jeg har gjort både det ene og det andre, og utfallet er ikke så ulikt. Basic: Bland det våte med det tørre. Det kan imidlertid være ganske praktisk å røre smøret (som ikke er smeltet) sammen med sukkeret først, deretter eggene, så hvetemel og bakepulver, neste ut er havregryn og vaniljeessens, og sjokoladebitene helt til slutt. Massen legges på bakepapir i passelige cookiesemner med skje. Husk at de må legges med mellomrom, de vil flyte litt utover.
Kakene stekes på 180 grader i 12-15 minutter, se det litt an i forhold til din komfyr. Dette blir ikke crispie cookies som man kanskje er vant med, de skal være litt myke i midten. Nam!
Videopokeri vs Kolikkopelit: Kumpi Peli Sinun Kannattaisi Valita?
for 4 uker siden
3 kommentarer:
Åh nå gleder jeg meg til å bake. De var jo sååå gode!
Takk Ragnhild!
Ikke lett med flertallsending på engelske ord, nei... Men det så ut som gode cookies! Eller cookieser..;)
NAM dette så godt ut!
Disse må prøves en av dagene :)
Så gøy at du ville bli med i giveawayen min forresten, du har en fin blogg du og! :)
klem
Legg inn en kommentar