torsdag 15. juli 2010

Kokosbollekake

Flere av mine venninner (og faktisk en ukjent leser:) har spurt etter oppskriften på den deilige kokosbollekaka som jeg lagde til bursdagen min i år. Oppskriften finnes i flere varianter, og jeg fikk først nyss om den gjennom Emmelines blogg. Senere har jeg funnet mange oppskrifter rundt om på internett med noen små variasjoner. Glasuren mikset jeg selv. Her er oppskriften fra Emmelines blogg:
4 eggehviter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive og bland i sukker og vaniljesukker litt om gangen. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og smelt i det kokende vannet. Rør gelatinen i eggehvitemassen og visp kraftig i 20-30 minutter. Dryss kokosmasse i bunnen på en springform, slik at kaken ikke fester seg for godt i bunnen. Hell massen opp i formen og sett den kaldt for å stivne. Løs ringen fra formen med en varm og skarp kniv.

Glasur:
200 g kokesjokolade
1-2 ss delfiafett
kokosmasse
(Alt. 200 g kokesjokolade, 1 ss lys sirup, 1 ss smør, litt melk - men da blir ikke glasuren stiv)

Smelt over vannbad og bland sammen glasuren. Avkjøl litt før den påføres kaken. Er glasuren for varm når den påføres kaken, vil eggehvitemassen smelte. Dryss kokosmasse over når glasuren har blitt litt kald, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet helt. 

Bon apetite (i ekte Julia Child-style:)!

2 kommentarer:

Karoline sa...

En meget usund - men sikkert kjempegod - kake :) Du e så flink! Eg kan bare bake 1-2-3 sjokoladekake :D

Timoteia sa...

Sv: Ikke så veldig usunn, d e mye eggehvite i den, og d e sunt! =)