lørdag 28. august 2010

Frodig og fargerikt fra Mona Lærum

På loppemarked i vår fant jeg et trykk av Mona Lærum. Trykket har jeg vist i dette innlegget. Bildet var rammet inn av en gullramme, og jeg hadde først ment å spraylakkere eller male den hvit. Nå har jeg like så godt byttet ut hele rammen. Det var imidlertid ikke så enkelt, for bakparten av rammen (pappen som holder bildet på plass) var stiftet fast til rammen - jeg måtte bruke verktøy for å få trykket ut, og vet ikke om det var så lurt..! Dette fikk meg til å tenke på at det sannsynligvis kom fra et rammeverksted, og er muligens verdt mer enn de få kronene jeg ga for det i den slitte gymsalen på naboskolen.

Jeg har søkt etter Mona Lærum på internett, men finner svært lite. Hun har visst ingen egen hjemmeside? I tillegg er det vanskelig å finne ut hvilke nettbokbutikker som selger disse fantastiske bøkene:
"Familiens minnebok" og "Bestemors minnebok" er illustrert av Mona Lærums frodige og fargerike bilder. Jeg vet at nettbutikken Go'ing har de, men jeg tror jeg skal vente til jeg finner de i en bokhandel, da slipper jeg portoen :) Inne på nettsidene til Rødskog Art kan man bla i bøkene og ta en nærmere titt på bildene!

Kjenner noen av dere til Mona Lærum?

1 kommentar:

Lisa Lærum Åslund sa...

Hei!
Jeg er datteren til Mona og søker på nettet for å finne ut hvor lett/vanskelig det er å nå henne og produkter med hennes illustrasjoner. Som jeg ser er hun vanskelig å finne på nett :) Det er fordi hun selv er veldig lite data kyndig og har foreløpig ikke fått laget en egen nettside.
Jeg har laget en blogg, som en start. Ta gjerne en titt på den og kontakt meg gjerne hvis du er interessert i hennes ting. Hilsen Lisa

http://monalaerum.blogspot.no/