torsdag 23. september 2010

Frem fra glemselen

Riskrem fikk vi ofte servert hos bestemor og bestefar da jeg var liten, og det var stor stas. Bestemor kokte sausen selv, i motsetning til hva jeg har gjort. Denne desserten er kjempe god, og grøtrestene etter lørdagsgrøten (for de tradisjonelle av oss;) går ikke til spille.
Visp 3 dl kremfløte sammen med 1 ts vaniljesukker og 1 ss sukker (jeg brukte No. 55 - The original Mexican vanilla extract fra Speciality i stedet for vaniljesukker og vanlig sukker).

Bland kremen med 3-4 dl kald risgrøt og servér sammen med rødsaus. Enkelte liker å ha hakkede mandler til, men jeg er foreløpig ikke en av dem. Velbekomme!

1 kommentar:

Karoline sa...

Åh, så deilig! Vi lager nesten alltid riskrem på lørdagskveld eller søndager på sykehjemmet, for det blir så voldsomt mye grøt igjen fra lørdagsmiddagen :) Da e det stas å få være på jobb og smake litt ;) Kjempesøt skål forresten, eg vil gjerne ha den hvis du e lei den :D