Det er tid for norske epler! De er søtsyrlige og knasende sprø, dessuten passer de perfekt til mammas herlige smuldrepai.
Jeg kjøpte nettopp denne epledeleren. Jeg har vært på utkikk etter en høvelig epledeler en stund, men ikke egentlig funnet noen (jeg tror i hvert fall at jeg har lett!). I butikken Enklere liv fant jeg denne, og slo til. Få dager etter fant jeg epledeler både på Ikea og på Clas Ohlson, til en fjerdedel av prisen sikkert. Jeg kjøpte derfor en til, og skal sende epledeleren fra Enkeler liv til mamma. Den kommer veldig godt med når smuldrepaien står på menyen :) Det går utrolig fort!
Mammas herlige smuldrepai
4-5 epler (evt. rabarbra eller lignende)
Kanel
2 dl hvetemel
1,5 dl sukker
75 g margarin
Skrell og del eplene i båter, legg de i ildfast form. Dryss kanel over eplene. Bland hvetemel, sukker og margarin (ikke smeltet!) til en smuldrete deig, og strø dette over eplene.
Smuldrepaien stekes nederst i ovnen på 180-185 grader i ca. 40 minutter.
Velbekomme!
P.S.: Det er forresten verdt å merke seg at julemarsipanen har kommet i butikkene samtidig som de norske eplene... Noen som foregriper begivenhetene, kanskje? ;)
Videopokeri vs Kolikkopelit: Kumpi Peli Sinun Kannattaisi Valita?
for én måned siden
2 kommentarer:
Eg e ikke så veldig glad i pai. Men det gjør ikke noe, for eg elske marsipan :D Kan ikke spises før etter 15 desember da, håpe de ikke råtner :o
Denne oppskriften må jeg prøve en dag ;) Kjekt med litt inspirasjon i matveien :D
Legg inn en kommentar