mandag 22. november 2010

Kaker og desserter vs. middager

En liten oppdatering på matfronten. Jeg er en stor tilhenger av mat etter prinsippet som sier at man tar det man tilfeldigvis har i kjøleskapet, og mikser det med basisting som man stort sett har i andre skuffer og skap - og vips: Dagens deiligste middag. Dette er selvfølgelig ikke gjennomførbart hver dag. Det er vel en kjensgjerning at "dagens middag" er en problemstilling som kverner oppe i hodene på flere enn meg stort sett hver dag. Jeg har hatt lyst til å utvide horisontene litt hva gjelder middagsretter. Jeg bestemte meg derfor for flere måneder siden at jeg skulle lage minst én ny rett hver uke. Å starte i det små er alltid klokt, tenkte jeg. Men her har det snarere blitt én ny rett i måneden og ikke alltid dét en gang! I tillegg har det ikke vært praktiske, sunne og gode middagsretter, derimot usunne kaker og desserter. Selv om jeg nettopp har gått til innkjøp av Menkomel, som tydeligvis skal gi en veldig fast og holdbar krem til kaker og desserter (dessverre full av vegetabilsk fett (les:palmeolje)), har jeg altså bestemt meg for å gjøre en større innsats på middagsfronten, og minke innsatsen på kake- og dessertfronten. Bare minke, ikke slå den helt av, altså :)
For de som leste mitt forrige innlegg, er det ingen nyhet at jeg skal lage pinnekjøtt med kålrotstappe til middag i dag. Jeg blir overrasket over hvor enkle mange av disse "voksne" middagene er. De gjør seg jo selv! Så herved avskriver jeg all frykt jeg har følt for ribbe, pinnekjøtt, fårikål, lutefisk, lammestek, you name it. Nå skjønner jeg hvordan mamma og pappa har klart å bygge opp et helt gårdsbruk samtidig som de også har hatt mulighet til å spise skikkelig herskapsmiddager til hverdags (som jeg husker det;)
Ingen matrettfotografier i dette innlegget. Jeg har kommet frem til at jeg ikke er noen matfotograf, og overlater oppgaven til ekspertene. Et bilde av prinsen er likevel på sin plass, synes jeg, i tillegg til et klinisk bilde av dagens kjøttråvare ;)

Innenfor kake- og dessertkategorien:
Jeg har bakt superenkle croissanter med ferdig butterdeig, og ifølge Nigella ville daggamle croissanter gjøre seg som hovedingrediens i karamellisert croissantpudding. Timotei elsket puddingen, mens jeg var mer i tvil. Det kan jo være fordi jeg ikke fulgte oppskriften til punkt og prikke. Man lager rett og slett en karamellblanding av sukker, litt vann, fløte, melk og egg (pluss bourbon, som jeg erstattet med romessens - kanskje ikke helt vellykket?). Blandingen helles over istykkerrevne croissanter i en ildfast form. Stekes i ovnen og klar til nyting. Jeg er usikker på om jeg har lov til å spre oppskrifter fra en patentert kokebok på min blogg?

Neste på lista innenfor kake- og dessertkategorien må være Villa Perlesukkers deilige konfekt og oreokonfekt. Hva neste på middagslista blir, vet jeg ikke. Nå dufter det herlig pinnekjøtt og jul her ♥ og snart er mannen hjemme!

1 kommentar:

Karoline sa...

Så flink du e :) og så nydelig Arn e! Du må legge ut bilder av alt du lage, spesielt dessertene :D Kanskje du kan lage noe av det hjemme til jul? Jaaaa. Eg kan være moralsk støtte, for eg kan ikke bake!