onsdag 8. september 2010

Nanpizza

Oppskriften fritt etter hukommelsen, og litt etter egen smak:

Du trenger:
Nanbrød evt. pitabrød (så mange som man tror man klarer å spise, og gjerne litt til, for da har man til frokost dagen etter:)
Tomat i skiver (evt. opphakket tomat fra glass/pakning)
Pølsebiter, evt. skinkebiter eller brunet kjøttdeig
Agaricus bisporus (eller champignon som det også kalles:) i skiver
Opphakket løk av en eller annen sort
Krydder, f. eks. oregano, pepper, timian etc.
Hvitost

Stekes på 220 grader i ca. 5 minutter, eller til osten er blitt gylden. Jeg oppdaget at nanbrødet jeg kjøpte, ganske raskt ble svart under, så det stekte jeg litt høyere opp i ovenen på ca. 200 grader.
Bildet er fra Nigella Lawsons kokebok "Nigella ekspress". 

Nanbrødet fungerer som ferdigbunn. Dersom man bruker pitabrød kan man stikke hull på toppen med en gaffel, slik at det ikke eser opp. Fyll på med det du ønsker, gjerne rester fra kjøleskapet :) Ost på toppen og inn i ovenen! Enklere kan det vel ikke bli? :) Man kan gjerne bytte ut ingrediensene etter ønske/rester man har. Sist hadde jeg for eksempel fetaost på, i tillegg til hvitosten. Og jeg har forsøkt både skinke og kyllingpølser. Da jeg hadde ferdig opphakket tomat på, drysset jeg også bittelitt sukker over, slik at man unngår den skarpe tomatsmaken. Det er bare å prøve seg frem!

Det er litt komisk hvor redd man blir for å kaste seg over oppskrifter med ukjente ingredienser. Handlingen må man jo gjøre uansett, og da kan man like gjerne hente matvarer fra en annen hylle enn de vanlige ;) En oppskrift med manchego kan for eksempel føre til at man glatt hopper over den, rett og slett fordi man ikke vet hva manchego er (i hvert fall gjorde ikke jeg det!). Men da jeg fant ut at manchego er en ost, og at parmesan kan fungere like bra, var oppskriften helt overkommelig. Nå er mitt problem (i forhold til Nigella Lawsons oppskrifter) at jeg verken har mirin (søt japansk risvin), sherry, granateplelikør eller dovent ingefærøl sånn tilfeldigvis i kjøleskapet, dersom jeg skulle finne på å lage middag med slike ingredienser! Men nok om det, nanpizzaen er veldig enkel og anvendelig. Man tager hva man haver. Og dessuten tar det (som mamma alltid påpeker) ikke lang tid å slenge opp en deig til pizzabunn selv, og med en hjemmelaget bunn gjelder også det samme prinsippet for fyllet: Man tager hva man haver!

Velbekomme!

1 kommentar:

Karoline sa...

Hurra! Skal prøve det her i neste uke eller noe når eg har tid :) Kan vel ikke bruke rester, for det e bare brunost, knekkebrød og nugatti i mitt kjøkkenskap. Kommer vel ikke så langt med det :p I dag skal vi ha grillburger i allefall, merke stor forskjell på matrettene no som R e hjemme, for ellers går det mest i tomatsuppe og havregrynsgrøt når eg e aleina.
No lade eg opp til jobbhelg, siste jobbings før KRETA! Hurra! Skal dra å kjøpe meg en koffert i hardplast i morra, kan vel ikke reise med en bag i tøy (hvem som helst kan jo stjele den og klippe den opp).

Ha en fortsatt fin dag :)