søndag 6. februar 2011

Skitur med pulk

Turistforeningen har i dag arrangert Kom deg ut-dagen, og vi har tatt utfordringen. I dag gikk vi nemlig på en deilig to timers skitur med minien i en Nordic Cab-pulk som vi leide. Det var herlig å få brukt kroppen skikkelig - dessuten var pulktrekking mye lettere enn jeg hadde forestilt meg.
Minien sovnet allerede i bilstolen sin, og gløttet ikke på et øye en gang da han ble stablet ned i pulken. Han sover veldig godt om dagen, så lenge han er i bevegelse og aller helst ute. Nettene går også bedre nå, etter en ganske lang periode med amming og kos en gang i timen. Han ble vel temmelig overrasket da vi løftet ham opp av pulken slik at han kunne innta et bedre friluftsmåltid sammen med sine foreldre. Det ble melk og fruktmos på ham, mens vi spiste brødskiver med røkt laks.
Det var vekslende vær, men aller mest sol og litt vind. Ikke særlig kaldt, rundt null grader. Perfekt for mine "nye" smørefrie ski. Timotei har smøreski, og jeg fryktet for turen da han proklamerte at han ikke hadde smøreutstyret i orden for sesongen. Heldigvis fikk han låne litt rød Swix av sin søster. Han hadde den imidlertid ikke med seg, så gliden bakover ble bare bedre og bedre :)
På dette bildet ser vi Nordic Cab'en sammen med Fjellpulken. Vi vurderer som nevnt å investere i en av disse, og foreløpig er vi godt fornøyd med Nordic Cab-pulken. Vi ønsker imidlertid å prøve Fjellpulken, eller i hvert fall snakke med andre som har forsøkt begge typene, før vi tar en endelig avgjørelse. Det eneste minuset med pulken vi hadde i dag var at minien satt litt mye, jeg skulle gjerne latt ham ligge litt mer. I tillegg var det svært ubehagelig å stake med pulk, mye rykking og puffing! Jeg går ut fra at den erfaringen gjøres av alle pulktrekkere, uavhengig av type.
Litt mye posering kanskje? Vel, vi var mer opptatt av å gå på ski og å nyte turen enn å ta bilder, så her presenteres få bilder in action. Men jeg kan forsikre om at pulken holdt stand både mot brøytekanter, trestokker, hundebæsj, knall og fall (Timotei, selvsagt, som skal gjøre alt i fart), og gruskjøring. Sistnevnte er helt forferdelig å tenke på, for det er snakk om de siste 40 metrene av løypa som er strødd! Så verken mine eller Timoteis ski er særlig fornøyde; de er oppskrapte og ønsker sårt litt ekstra pleie de nærmeste dagene. Jeg har flere ganger forsikret dem om at det vil skje, men de tror meg visst ikke før de får se det, eller rettere sagt merke det. Timotei skal få den oppgaven; 1) det var han som kjørte først og burde stoppet da han oppdaget grusen, jeg kjørte nemlig etter han og trodde kysten var klar! 2) han har ferdighetene.

Ta forresten en titt på dette salgsobjektet. Jeg kan ikke si annet enn at det er Vår Store Drøm.
Så ønsker jeg å avslutte med å gratulere samefolket med dagen i dag :) Her i huset feirer vi at minien er syv måneder!

2 kommentarer:

Karoline sa...

Åååh, så idyllisk og vakkert! Kjempefine bilder! Du må skrive ut og ramme inn :) Arn e en heldig liten gutt som har så sportye og flinke foreldre! Gratulere med 7 mnd dagen til han <3

valgjerd sa...

Så flinke dere er!! VInteren er dessverre blitt erstattet med noe høstlignende greier her i Bergen. SAVNER Oslo nå :)